De Waarheid over Mannelijke en Vrouwelijke Energie- Deel Drie | Mastering Alchemy

De Waarheid over Mannelijke en Vrouwelijke Energie-  Deel DrieOvergenomen uit een webinar serie over “Relaties tijdens de Shift”
 
De afgelopen twee maanden hebben we mannelijke scheppende energie (rechte lijnen en hoeken) en vrouwelijke scheppende energie ( wervelingen en bochten) gedefinieerd. We hebben besproken wat er gebeurt als deze scheppende energieën niet met elkaar in balans zijn, als de ene dominant is en de andere zwak. Onthoudt dat we het hier hebben over jouw persoonlijke scheppende energie, niet over lichamen en geslachten. We hebben het ook een beetje gehad over hoe we in deze staat van disbalans terecht zijn gekomen. Neem de tijd om de voorgaande twee artikelen nog eens door te lezen. Daar zit veel in.
 
Wanneer jouw mannelijke en vrouwelijke scheppende energieën zijn uitgelijnd, in balans zijn en goed samenwerken, ben je in een hogere staat van de vierde dimensie. Zoals je me al eerder hebt horen zeggen, bewegen we ons allemaal tussen de derde en de vierde dimensie in ons dagelijks leven. We leven in beiden tegelijkertijd. ( Voor uitleg over het verschil tussen de derde, vierde en vijfde dimensie, zie vorige artikelen: “Wat zijn de derde en de vierde dimensie?” en “De manier van leven in de vijfde dimensie”)

In het kort, woorden met een hogere trilling zoals moeiteloosheid, blijdschap, gemeenschap, samenwerking, respect, bewondering, waardering, balans worden ervaren wanneer we in de vierde dimensie zijn. Tegenover verdichte tragere ervaringen zoals competitie, depressie, schuld, beschuldiging, slachtoffer, die alleen in de derde dimensie worden ervaren. In de vierde dimensie is geen tekort. Er zijn geen beperkingen. Er is geen “moeten” en “niet mogen” en je kunt hier niets “verkeerd” doen.

Wanneer gezonde mannelijke energie in relatie staat tot gezonde vrouwelijke energie, dan heeft de mannelijke creativiteit de ruimte en de gelegenheid om nieuwe ideeën naar voren te brengen en nieuwe plannen te maken. Hij heeft nu de motivatie en de gedrevenheid om te leren, te groeien en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Het mannelijke voelt zich gewaardeerd en gesteund om nieuwe structuren te onderzoeken, die hij kan bouwen, waarbinnen het vrouwelijke kan creëren. Gezonde mannelijke energie houdt ook van uitgebalanceerde vrouwelijke energie en zegt, “Hoe kan ik deze vrouwelijke creativiteit ondersteunen, voeden en voorwaarden scheppen?” Hoe kan ik haar helpen om haar dromen te verwezenlijken? Samen kunnen we nieuwe werelden scheppen”. Dit gebeurt, zowel in ieder van ons individueel, als binnen een relatie. De man zorgt voor de verhoging van de tuinbedden en de vrouw plant en verzorgt de groenten en de kruiden. Ik ben ervan overtuigd dat je twee (of meer) mensen kent die samen hele mooie dingen hebben gedaan als een team. Denk aan Jobs en Wozniak?

Wanneer gezonde vrouwelijke scheppende energie afgestemd is op en in balans is met het gezonde mannelijke, biedt het de structuur en de steigers die nodig zijn voor creativiteit. Het kan moeiteloos en hartstochtelijk ontwerpen en plannen, uitvoeren en zijn dromen tot bloei brengen. Het kan zich volledig focussen op zijn studies en onderzoek; zijn schrijven en kunstnijverheid; de muziek en mathematica waar het zo van houdt. Uitgebalanceerde mannelijke energie zorgt voor structuur, zekerheid en stabiliteit. Het is betrouwbaar; er is focus, kracht en een gevoel van bescherming voor de vrouwelijke energie, waarbinnen het zichzelf veilig voelt en toestemming heeft om zichzelf te ontdekken. Wanneer vrouwelijke energie zich veilig voelt en toestemming heeft, is het expansief en scheppend. Het mannelijke creëert een container of een veld dat aan het vrouwelijke een betrouwbare ruimte schenkt om te scheppen en zich gelukkig te voelen. Vanuit deze balans in geven en nemen ontvouwt zich een vloeiend geheel.Dan kan het vrouwelijke zeggen; “Ik wil graag een huis.” “Wanneer heb ik dat gezegd?” antwoordt zij. “Wat ik eigenlijk wil is verhuizen naar het strand en daar een huis bouwen.”

En de mannelijke energie glimlacht en zegt: “Ik kan dit voor jou bouwen. Hoe groot moet het zijn en welke kleur?”

Er is dan een geven en nemen, een samenwerking en co-creatie. Het vrouwelijke zegt, “Wat jij hebt gebouwd is prachtig. Kunnen we ook een tuin aanleggen? En is het ook mogelijk om een paar vogelhuisjes te plaatsen? En wat denk je van……?” Als het vrouwelijke doorgaat en meer ruimtelijk creëert, verbreedt het mannelijke de structuur om voldoende ruimte te geven aan haar wervelingen en rondingen. Er is balans. Er is de gedeelde sensatie van de passie van het samen scheppen. Als voorbeeld in mijn eigen leven, ik ben blij dat ik een latwerk voor Roxane kan maken en zij is blij dat ze haar stokbonen kan planten.

In deze hogere vierdimensionale balans wordt deze gecombineerde scheppende energie heel krachtig en heeft het vermogen om gewoon te kijken naar de driedimensionale wereld en te zeggen; “Ik hoor jouw mening, dat je mij niet waardig vindt. Maar dat is niet waar ik voor kies. Dank je wel. Er is geen discussie of onderhandeling. Er wordt niet met modder gegooid en er wordt geen afbreuk gedaan aan de ander. Jij maakt jouw keuze veegt het stof van je sandalen en gaat door met je eigen zaken, terwijl je die andere persoon in de kamer de gelegenheid geeft om hetzelfde te doen.

Het Mannelijke en Het Vrouwelijk op elkaar afstemmen

In deel 1 en 2 van deze serie hebben we vier manieren beschreven waarin het vrouwelijke en mannelijke niet synchroon met elkaar liepen. We stelden voor dat je zou gaan kijken in jouw eigen omgeving waar je deze aspecten herkent. Deze merkwaardig observatie is nog steeds een goed idee.

Een andere manier om mannelijke en vrouwelijke energie te herkennen, te ervaren en te verankeren in jouw scheppingsproces is in de vibratie van woorden. Woorden zijn een eenvoudige, gemakkelijke plek om te beginnen met het in balans brengen van jouw mannelijke en vrouwelijke scheppende energie. Ik heb, zowel in de audio- als in de archieven met artikelen voorbeelden gegeven van zeven krachtige woorden, de Zeven Levende Woorden. Deze woorden zijn een deel van jouw natuurlijke afstemming op de Liefde die jij bent – de Essentie van Datgene wat jij altijd geweest bent, maar waarvan je je afgekeerd hebt vanwege het feit, dat de relaties met degenen “buiten jou” belangrijker waren dan de relatie met jezelf.

Dus laat me je een gevoel van de mannelijke en vrouwelijke geaardheid in deze zeven speciale woorden (en anderen) geven. Ga hier speels mee om. Er is geen goede of verkeerde manier voor deze ervaring.

Mannelijke woorden hebben rechte lijnen en hoeken. Wanneer je dat woord wordt of het draagt als een energie in jouw ruimte, kun je een gevoel krijgen van rechte lijnen en hoeken. Vrouwelijke woorden hebben bochten en wervelingen. Een woord dat een mannelijke kwaliteit in zich draagt is bijvoorbeeld: Bekwaam. Dus haal even rustig adem en voel hoe het voelt om Bekwaam te zijn. De mening van anderen is hier niet belangrijk, alleen jouw eigen gevoel. Je lichaam heeft misschien de neiging om rechtop te gaan zitten; je hoofd iets naar achteren. Je schouders worden naar achteren getrokken. Het is een gevoel van “Ja, Ik ben bekwaam.” Doe net alsof. Stel het je voor om te beginnen als dit moet. Bekwaam, in dit geval, draagt een structuur in zich. Het kan aanvoelen als een mannelijk woord. Voel de stabiliteit.

Nu zou je aan het woord Bekwaam de vibratie en het gevoel van Zeker zijn over jezelf kunnen toevoegen. Is er iets dat jij goed kunt? Kun jij je veters strikken? Weet je dit zeker? Kun je dit keer op keer? Absoluut. Ik ben Bekwaam en Zelfverzekerd. Laat je lichaam deze woorden zijn en voelen. Laat deze twee woorden de structuur en de container scheppen (mannelijke) waarbinnen de vrouwelijke creativiteit zichzelf kan ervaren. Zonder de structuur en de container stromen vrouwelijke woorden en scheppende energie op een verstrooide manier weg, zonder richting. Als je water uitgiet over een tafel zonder het voordeel van een kopje, creëer je een grote bende.

Probeer nu eens het gevoel van gemak, moeiteloosheid te vinden. Het is als een uitademing. Dit woord draagt een meer vrouwelijke energie in zich. Moeiteloosheid heeft geen structuur. Zou je je aandacht nu eens willen richten op Moeiteloosheid terwijl je je Zeker en Bekwaam voelt. Een ieder van ons draagt mannelijke en vrouwelijke creativiteit in zich. Zekerheid, Bekwaam, Moeiteloos. Sta jezelf toe om de vrouwelijke stroom te ervaren en voel niet alleen Moeiteloosheid, maar ook het gevoel van “Je zelf aardig vinden” “Ik vind mezelf aardig” heeft geen grenzen, geen afbakeningen, geen lijnen en geen hoeken. Ik vind mijzelf aardig. En geef jezelf nu permissie. Permissie heeft geen lijnen. Het is “Wow, ik kan dit!” Je bouwt een container met Zekerheid, Focus en Bekwaam waarin Moeiteloosheid en Permissie de vrijheid krijgen. Probeer nu eens een ander vrouwelijk woord te vinden. Kun je de vibratie van Vriendelijkheid vinden,wat heel krachtig is en heel vrouwelijk.

Nog een laatste woord: Kun je toestaan dat er Waardering in jouw ruimte begint te stromen. Sta jezelf toe om te Waarderen, dat je nu Toestemming hebt om Bekwaamheid en Zekerheid te ervaren. Geef het de ruimte om heel gericht te zijn.

Een andere suggestie: Maak lijsten met mannelijke en vrouwelijke woorden. “Draag” uit beide lijsten iedere dag een woord. Experimenteer. Speel er een beetje mee. Kies een “mannelijk” woord en probeer het vrouwelijke aspect hiervan te vinden. Je zult snel de rechte lijnen en hoeken van “Zekerheid” herkennen, maar kijk ook eens of je het “vrouwelijke” aspect van dat woord kunt voelen. Het vrouwelijke kan zich zeker voelen over de rij sla die zij zojuist gezaaid, dat die zeker zal ontkiemen. Het vrouwelijke woord, Teder, heeft ook een mannelijk aspect. In de zin van een tedere grootvader, die zijn kleinkind vasthoudt. Snap je wat ik bedoel?

Word je ook bewust,hoe jij in jouw dagelijks leven creëert. Begin bewust en met intentie zowel de vrouwelijke als de mannelijke creativiteit te belichamen. Bijvoorbeeld: Als je bezig bent met een groot project op je werk, laten we zeggen het ontwikkelen van een nieuwe marketing-campagne, is het belangrijk om de begroting te begrijpen waarbinnen je moet werken en wat online advertenties kosten. Het is ook belangrijk om de beperkingen en de maat/kleur specificaties voor online reclame te begrijpen. Als je je in plaats daarvan gewoon overhaast zou storten op het ontwerpen van advertenties (vrouwelijke), zonder het begrip en de structuur (mannelijke) van het systeem zou je een mooi, maar nutteloos stuk reclame maken. Schep eerst de structuur of de fundering en daarna kun je daarbinnen naar hartenlust creëren.

Je bent krachtig. Je bent groot. Je bent belangrijk. Je bent nooit klein geweest en je bent altijd dat kleine kind geweest dat Bekwaam en getalenteerd was met Zekerheid en Moeiteloosheid. Je hebt een volwassene gewoon toestemming gegeven om jou tijdelijk hieruit te praten en dat moment is nu voorbij. Nu ben je Zeker en Bekwaam en Gefocused. Je bent opnieuw in Waardering, Toestemming en Moeiteloosheid. “Ik hou van mezelf”- net zoals je dat destijds deed als dat kleine kind.

Als je deze mannelijke en vrouwelijke creatieve energie in balans brengt en begint te kiezen wat je in welke situatie nodig hebt zal de wereld om jou heen aanzienlijk veranderen. Het gaat allemaal over jou. Jij bent de enige, die ertoe doet en wanneer jij bewust begint te kiezen hoe jij creëert, zul je ontdekken dat het Licht dat jij draagt zo onweerstaanbaar wordt, dat jouw dienstbaarheid naar anderen moeiteloos zal zijn.

Door Jim Self