Het Veranderen van je Verleden, Het Herscheppen van je Toekomst : Deel Een | Mastering Alchemy

Samenvatting van een webinar serie
 
Wist je dat het mogelijk is om praktisch alles wat je is overkomen te herschrijven? Of dat je ook een toekomst kunt creëren die er heel anders uit ziet dan die je in beweging hebt gezet? Het is volkomen waar. Je kunt je verleden veranderen, en je kunt de toekomst herscheppen of een andere wending geven. Maar je kunt het verleden niet veranderen terwijl je je vastklampt aan de derde dimensie.
 
De meesten van ons, echter, kiezen er niet voor om ons verleden te veranderen, maar in plaats daarvan kiezen we er voor om ons verleden te herbeleven, steeds weer opnieuw. Dus het doeltreffende woord is hier “kiezen”. Wij kiezen er niet voor om ons verleden te veranderen. Maar we kunnen een andere keuze maken en een andere uitkomst ervaren.

Je weet dat waar je jouw aandacht op richt datgene is wat je krijgt. En wanneer we onze gedachten en onze emoties samenvoegen en steeds weer dezelfde gedachte denken en daar steeds hetzelfde gevoel bij hebben, we een aandachtspunt creëren, waar het universum op reageert met “Ik geef je meer van datgene waar jouw gedachten en emoties op gericht zijn.” Het kan iets zijn wat we heel graag willen, maar vaker is het een ervaring die we juist niet willen. En nemen we datgene wat we niet willen, kijken ernaar, en zeggen, “Alstublieft God, laat me dit niet nooit meer overkomen!” De Wet van Aantrekking glimlacht en creëert meer van hetzelfde voor jou. Je herschept zo feilloos het heden en de toekomst gebaseerd op jouw verleden. Het werkt iedere keer weer perfect. Wanneer je de dynamiek begrijpt komt de mogelijkheid beschikbaar om alles wat je bent en hoe je in het leven staat te herschikken.

Het verleden is gemaakt van een emotie (of een verzameling van emoties) en een gedachte (of een bouwwerk van meerdere gedachten). Bijvoorbeeld: Ik heb een ervaring dat als iemand mijn pad kruist die een blauw shirt aan heeft ik onmiddellijk een afkeer voel! Ken ik hen? Nee! Heb ik ooit met hen gesproken? Nee! Maar ik mag hen niet. In werkelijkheid, hou ik niet van dat blauwe shirt wat die persoon draagt, want mijn vader droeg altijd een shirt, precies dezelfde kleur, als hij mij uitschold, me sloeg, tegen mij schreeuwde, mij onderuit haalde en mij een gevoel van schaamte bezorgde! We hebben allemaal een relatie met een gebeurtenis uit het verleden – een stukje informatie: mijn vader had de gewoonte om tegen mij te schreeuwen – en we hebben ook een emotie gekoppeld aan die gebeurtenis: angst.
Wanneer “de Meneer met het Blauwe Shirt” om de hoek verschijnt heb ik een onmiddellijke reactie gebaseerd op een sterke, zeer beladen gedachte/gevoelscombinatie, en herbeleef ik mijn verleden hier en nu.

Dit is het proces, waar we informatie nemen, of een gedachte, het verbinden met een sterke emotie, en het daarna iedere keer weer opnieuw herbeleven, zodat het volledig in onze ruimte wordt verankerd. Ken jij iemand die zijn verleden keer op keer herbeleeft?

In de vierde dimensie bestaan emoties alleen in het heden. Je kunt geen emotie hebben gisteren of morgen. In de vierde dimensie, heb je in plaats daarvan wel toegang tot informatie uit het verleden, je kunt het in dit moment brengen, en dan eenvoudig de informatie observeren zonder dat je er een beladen emotie aan verbindt. In de derde dimensie, daarentegen, zien we het blauwe shirt, we herbeleven de emotie en tegelijkertijd herbeleven wij het verleden in dit moment. We houden het in onze ruimte en bezoeken het regelmatig. Als je in de vierde dimensie stapt, heb je de mogelijkheid om vanuit neutraliteit naar het blauwe shirt te kijken en het niet te verbinden met de emotie. Je hebt het vermogen om te herkennen dat dit niet jouw vader is, en dat het niet twintig jaar geleden is. Het loskoppelen van de emotie en de informatie is enorm waardevol als het drama en het lawaai van de Shift in kracht toeneemt.

Laat me je een voorbeeld geven – dit is een waar gebeurd verhaal.

Een aantal jaren geleden kwam er een vrouw naar mij toe, die er uitermate verslagen uitzag; ze stond op het punt van instorten, had geen eigenwaarde, en het zag eruit alsof er niets in haar leven was dat de moeite waard was. “Ik ben al bij allerlei soorten mensen geweest”, vertrouwde ze mij verdrietig toe, “en ik kan mijn probleem maar niet oplossen!”

Nadat ze haar lange verhaal uit de doeken had gedaan, vertelde Jane me tenslotte: “Toen ik vier jaar oud was, zei mijn moeder tegen mij, “Ik wou dat ik jou nooit gehad had!” En toen, zes maanden later, overleed ze. Mijn vader was een jaar eerder overleden. Ik verkeer nu al mijn hele leven in deze pijnlijke, verwarde staat, en ik heb geen idee, wat voor ergs ik heb gedaan, dat mijn moeder wenste, dat ze mij nooit gehad had.” Een vijftien seconde durende gebeurtenis, die meer dan drie decennia geleden plaatsvond had eigenlijk ieder moment en iedere ervaring van Jane haar leven bepaald.

Ik zei tegen haar, “Is het mogelijk dat datgene wat jij denkt dat er gebeurd is nooit op die manier heeft plaatsgevonden?” In werkelijkheid, vanaf de plek waar ik naar jou kijk, is de gebeurtenis, die jij mij zojuist vertelde helemaal niet op die manier gegaan!”

Jane voelde zich een beetje overdonderd hierdoor, en zei “Oh ja, het is echt zo gegaan! Het is heel duidelijk wat mijn moeder tegen mij gezegd heeft.”

“Vind je het goed om samen met mij deze gebeurtenis nog eens door te nemen en samen te kijken of deze herinnering klopt met de realiteit zoals deze heeft plaatsgevonden?” Ik nodigde haar uit. Toen zij toestemming gaf, zei ik “Jij herinnert je dat jouw moeder naar jou keek en zei, “Het spijt me zo, dat ik jou heb gekregen.” Wat jij niet wist, is dat zij net te horen had gekregen dat zij kanker had en nog slechts zes maanden te leven had. Haar uitspraak ging niet over jou. Het ging over haar zelf. Jouw moeder zei, “Ik moet jou in deze wereld alleen achterlaten en het spijt me zo dat ik je ooit gekregen heb!”

Op dat moment barstte Jane in tranen uit en ze heeft daar voor 20 minuten gezeten zich van niets anders bewust dan de energie, die haar ruimte verliet – energie die in ernstige mate invloed had gehad op ieder aspect van haar leven de afgelopen 34 jaar!

De waarheid is dat de overtuigingen die wij hebben over ons verleden zelden zijn gebeurd op de manier dat wij denken dat ze zijn gebeurd! Maar wanneer een sterke gedachte is gekoppeld aan een beladen negatieve emotie, drijft deze combinatie onze werkelijkheid.

Wordt volgende maand vervolgd….

Door Jim Self