Het Veranderen van je Verleden, Het Herscheppen van je Toekomst : Deel Twee | Mastering Alchemy

Samenvatting van een webinar serie
 
Terwijl deze Shift in Bewustzijn zich ontvouwt, worden er heel veel gebeurtenissen uit je bewustzijn en uit je geheugen gewist. De eerste Golf zuivert geloofsovertuigingen uit het verleden, die in jouw toekomst zijn geprojecteerd. Deze set overtuigingen zegt, “Dit is mijn waarheid. Dit is hoe ik was, en zo zal ik altijd zijn!”
 
In de derde dimensie ervaar je het verleden in het mentale en het emotionele lichaam. Maar in de vierde dimensie, wordt het verleden geobserveerd, niet ervaren. Je laat jouw verleden niet door het emotionele lichaam lopen. Als je in de vierde dimensie kunt blijven – in het heden, in het hier en nu – en de emotie losmaakt van de gedachte, dan kun je het verleden gewoon waarnemen, “Ik ben uitgescholden, misbruikt, en beledigd.” Je kunt de sterke emotie, die hiermee samengaat, loskoppelen en die gewoon observeren. “In mijn verleden misbruikte mijn vader mij; maar ik leef niet in mijn verleden; ik sta nu hier en ik hoef niet langer het slachtoffer te zijn van mijn verleden als ik de pijnlijke emotie niet met me meeneem in het hier en nu.”

Op het moment dat je de emotie koppelt aan de informatie of aan de gedachte, val je terug in de derde dimensie en herbeleef je dat pijnlijke verleden opnieuw in het huidige moment. Je verleden kun je eenvoudigweg bekijken als twee verschillende componenten: een stuk informatie, waar ooit een emotie aan gekoppeld is. Als je de emotie los kunt maken van de gedachte (de informatie), verandert de wijze waarop je het verleden waarneemt ogenblikkelijk.
Alles wat je geloofde over wat er allemaal “niet goed” aan jou zou zijn, begint zijn greep op jou te verliezen. Je mag dan wel deelgenomen hebben aan bepaalde gebeurtenissen en daarvan de gevolgen hebben ervaren, die je niet leuk vond; maar je hebt nooit gefaald, op geen enkel moment van de “les”. Het is het moment waarop je de informatie kunt scheiden van de emotie in het hier en nu dat de oude beladen herinneringen worden opgeruimd uit je verleden. Je verandert je verleden! Die pijn uit je verleden die geprojecteerd wordt in jouw toekomst wordt tegelijkertijd opgeruimd. Het betekent nogal wat dat de Shift alles wegneemt wat jij niet bent!

Dit is de reden, waarom het juist op dit moment zo belangrijk is om je tools, vaardigheden en strategieën te onthouden en toe te passen. Een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt ontwikkelen is het vermogen om onderscheid te maken tussen wat jouw “zorg” is en wat eenvoudigweg thuishoort in “Shakespeare’s theater” om jou heen. De “Roos”, die ik genoemd heb in andere webinars en artikelen, is ontworpen om jou te laten identificeren dat de ruimte tussen jou en de Roos datgene is wat jij bent; het gebied buiten de Roos zou je kunnen omschrijven als Shakespeare’s theater, dat dient om jou te “vermaken”. Het je eigen maken van deze eenvoudige, maar veel betekenende “tool” in je dagelijkse leven stelt je in staat om onmiddellijk inzicht te krijgen in jezelf: “Dit ben ik en dat is “theater” wat niets met mij te maken heeft!”

Zodra dat punt is vastgesteld, heeft de eerst Golf meer ruimte om datgene te scheiden wat “jij niet bent” en het op te ruimen. De tweede Golf zal nu beginnen met het verhogen van jouw “bedradingscapaciteit”; er zal meer Licht, meer kennis, meer wijsheid, meer van jou (het multi-dimensionale deel van jou) in het lichaam beschikbaar komen. Het lawaai, het drama, en het verleden en de toekomst houden gewoon op te bestaan. Je begint jezelf te leren kennen, in het Hier en Nu.

Een andere transformatieve “Tool” is een geometrisch energieveld. Het wordt een octahedron genoemd. Als je de octahedron weer in elkaar zet en om je heen plaatst, wat er dan gebeurt is dat je een consistente “toon” uitzendt die buiten het bereik van de drie-dimensionale werkelijkheid reikt.

Wanneer je in het hier en nu stapt en er gewoon voor kiest om naar je verleden te kijken als een gecombineerde emotie en gedachte- “Er werd naar mij geschreeuwd door een Blauw Shirt”- en herkent dat het blauwe shirt waar je nu naar kijkt niets te maken heeft met de emotie die je destijds hebt ervaren. Dan verliest die gebeurtenis zijn lading en wordt geneutraliseerd, waardoor de emotie die je steeds opnieuw herbeleeft de kans krijgt te verdwijnen uit jouw huidige leven. Je bent nu meer neutraal en kunt een betere vraag stellen bijvoorbeeld: “Is er misschien nog iets anders aan de hand in die situatie van vroeger?” In plaats van het hele leven te benaderen vanuit die beladen situatie, zul je er naar kijken vanuit neutrale nieuwsgierigheid.

Eén worden met Je Zelf

Waarom is het zo belangrijk om één te worden met Je Zelf? In de derde dimensie zijn we getraind en geconditioneerd om te reageren op datgene buiten ons. En, wat buiten ons is dirigeert een groot gedeelte van onze werkelijkheid. Kijk maar eens naar de reclame! Heb je dat zevende paar schoenen echt nodig? En, “oh, die zijn zo leuk, ik denk dat ik er ook nog een paar in het groen neem” enz.

In de van buitenaf gemotiveerde derde dimensie vindt een interessante dynamiek plaats. Als voorbeeld neem ik honger. Je rijdt ergens langs. Je bent je er niet eens van bewust dat je honger hebt, en daar is ineens een advertentie voor Sushi, Wendy’s, KFC, Soep en Salade, of wat dan ook, en je merkt dat je zegt: “Ik denk dat ik even stop om wat te eten te halen” Een paar minuten geleden had je nog geen honger, maar de conditionering trekt je naar die locatie! Je werd sterk beïnvloed door de buiten wereld.

Als de herinneringen aan het verleden wegvallen, en als de geprogrammeerde gedachten over wat je zult worden in de toekomst verdwijnen, valt ook de conditionering weg. Is het je opgevallen dat de dromen en verlangens, de hoop, de doelen en de wensen, die je ooit had ineens niet meer belangrijk zijn? Sommige dingen, die je verteld zijn en waarvan je ook geloofde dat ze een leidraad vormden voor je leven, kun je je niet eens meer herinneren. Die specifieke observatie is heel belangrijk! Als je weer één wordt met Je Zelf, verdwijnt datgene, wat je niet bent en wat je wel bent treedt aan het voetlicht.

Verveling

Als de tijd in elkaar stort en er is alleen het hier en nu, raken veel mensen verveeld. Verveeld in die zin als “Ik weet niet wat ik moet doen! Ik weet niet meer wie ik nu ben. Ik heb niets meer wat echt belangrijk voor mij is. En ik weet echt niet wat ik met mijzelf aan moet.” Herken je dit? Als we vergeten wie we zijn, worden we ook ontdaan van onze conditioneringen. En wat nu, de referentiepunten van onze conditionering bestaan niet langer! Maar we zijn zo geconditioneerd met “Wendy’s = hamburger eten, advertentie = koop schoenen”, dat wanneer deze referentiepunten wegvallen, we niet meer weten wat we met ons zelf aanmoeten. En dit is een groot goed, dat dit gebeurd. Je stapt immers de vierde dimensie binnen!
Als je begint te spelen in de vierde dimensie, (met verdwijnende referentiepunten) sta je metaforisch gezien naakt met niets om handen totdat je besluit wat je wilt gaan doen. Je bent aan het watertrappelen totdat je besluit om te gaan zwemmen. Laat me een voorbeeld geven. Ik heb nu niet langer een externe stimulans die me verteld dat ik honger heb, en ik begin te voelen wanneer ik eigenlijk honger heb, maar ik weet niet wat ik moet eten. Als je dit kunt omschakelen naar: “Ik denk, dat ik eens iets heerlijks ga creëren om te eten; ik vraag me af waar ik zin in heb? Als je begint met het stellen van de juiste vraag – Universum, wat zou interessant zijn om te eten? – dan zul je wat nieuwe ideeën aangereikt krijgen.
In plaats van de oude conditionering, begint het Universum jou datgene te geven waar jij jouw aandacht op richt. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw aandacht in het hier en nu houden en opletten wat jou wordt aangeboden: mango’s, Japanse komkommers, verse voorjaarserwten. Let er op wat het vragen jou brengt. Verveling is een keus.

Ik denk dat jij ook wel de ervaring kent, waar je toevallig iets zegt als, “Ik vraag me af waar ik een heerlijke Hawaiaanse
Zalmburger kan krijgen, lekker sappig op een geroosterd broodje met tomaat en verse sla en een dik stuk rode ui erop.” Dan opeens verschijnt er een beeld in jouw geest met de bijbehorende gedachte: drie weken geleden, toen ik aan het eten was met mijn beste vriend, en we heel veel plezier hadden, liep er een ober langs met een overheerlijke zalmburger. “Die zalmburger komt meteen in jouw bewustzijn omdat het onderdeel uitmaakt van jouw creatieve mechanisme in plaats van jouw reaktionaire mechanisme. Dit zal ons allemaal vaker gaan overkomen, omdat we vergeten wie-we-niet-zijn, en er een leeg palet aan ons wordt gegeven, waarop we onszelf kunnen herscheppen op onze eigen voorwaarden en in overeenstemming met onze verlangens.

Omdat velen van ons niet goed getraind zijn, en geen toestemming hebben om onze creatieve natuur te waarderen en te ontwikkelen, krijgen we, in zekere zin onze kindertijd weer terug. We krijgen opnieuw de mogelijkheid om te creëren. En de Shift stript steeds meer weg.
De boosheid, frustatie, wrok, en het altijd-en-nooit aspect van de rigide derde dimensie zijn aan het verdwijnen. Als deze verdwijnen, verdwijnt alles “wat-jij-niet-bent” ook.

Als jij weer één wordt met Je Zelf en opnieuw toegang krijgt tot je Hogere Zelf, je weer verbindt met jouw Ziel, en dit weer verankert in jouw Hart, en als je het Licht Lichaam begint te aktiveren, zul je ontdekken dat je anders kiest en dat er nieuwe opties zijn. Je kunt kiezen voor co-creatie en compassie; welzijn en schoonheid. Je begint de innerlijke glimlach in het Hart te vinden, die je al heel lang vergeten was, en je begint te creëren en samen te werken met jouw vriendenkring.

Dit is wat er gebeurd en het zal door gaan. Wanneer je je tools gebruikt en weer één wordt met Je Zelf, begin je jezelf te ervaren als zijnde “in de wereld, maar niet van de wereld” Als de draden weer verbonden zijn, heb je weer toegang tot wie je altijd al geweest bent, je herinnert je niet alleen wie je altijd al geweest bent; je herinnert je ook niet meer dat je je dit ooit vergeten was! Je wordt gewoon weer wie je altijd al geweest bent.

Dit is een opmerkelijk spel waar wij in spelen, en er vindt een geweldige acceleratie plaats als je jezelf weer verbindt!
Dit is niet iets wat door veel mensen regelmatig wordt ervaren! Wat jullie doen is iets creëren wat in de hogere gebieden niet voor mogelijk werd gehouden. En jullie doen het in een versneld tempo. Overweldigend!

Ook al kijk je in de spiegel en zeg je, “Ik heb geen idee, waar die man het over heeft” het IS een opwindend avontuur! Als je weer één wordt met Je Zelf, zul je ontroerd zijn door wat je aantreft!

Door Jim Self